ПОГЛЯДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРСЬКОГО СКЛАДУ ОРГАНІВ ВІЙСЬКОВОГО УПРАВЛІННЯ - Репіло , Ю.Є.; Георгадзе , О.А.; Винокуров , Д.В.; Камалов , Є.В.; Ключак , О.М.; Чайковська , О.Є. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2024)
ійської федерації проти нашої держави, удосконалення форм та способів застосування військ (сил), розвиток засобів вогневого ураження, збільшення обсягу завдань до виконання яких залучаються органи військового управління (ОВУ), впровадження принципів, процедур і стандартів, прийнятих у збройних силах держав-членів НАТО, вимагають проведення комплексу заходів, спрямованих на вдосконалення оперативної підготовки. Однією із складових оперативної підготовки є індивідуальна підготовка військовослужбовців ОВУ, яка проводиться з метою розвитку їх індивідуальних спроможностей для ефективного виконання завдань самостійно та у складі ОВУ. Безпосередньо планування застосування, управління угрупованнями військ (сил) в операціях (бойових діях), організацію взаємодії та всебічного забезпечення здійснює офіцерський склад ОВУ. Якість виконання покладених на них завдань залежить від рівня їх навченості, який являється результатом їх індивідуальної підготовки. Отже, виникає потреба в удосконаленні індивідуальної підготовки офіцерського складу. На основі науково-методичних підходів з оцінювання ефективності індивідуальної підготовки військовослужбовців та досвіду її проведення в ОВУ Збройних Сил (ЗС) України протягом 2022 - 2024 років у статті авторами викладено погляди щодо організації та проведення індивідуальної підготовки офіцерського складу в органах військового управління. Реалізація запропонованих поглядів передбачає: розробку стандартів функціональних обов’язків для типової посади, запровадження індивідуальних завдань, створення вебресурсів, впровадження сучасних форм і методів навчання. Результати проведеного дослідження можуть бути застосовані при розробці керівних документів, що регламентують питання організації та проведення індивідуальної підготовки офіцерського складу в ОВУ, а також у ході подальших досліджень з даного напряму у наукових установах.