ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНУ ТЕХНІЧНОЇ ПРИДАТНОСТІ ЗАСОБІВ УРАЖЕННЯ НА ОСНОВІ МОДЕЛІ НАДІЙНОСТІ З АРГУМЕНТОМ, ЩО ЗАПІЗНЮЄТЬСЯ - Шишанов, М.О.; Любарець, А.А.; Шатров, А.М.; Горбачевський, С.А. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2017)
Можливості продовження призначених показників засобів ураження встановлюються за результатами виконання сукупності робіт, зокрема оцінювання і прогнозування на продовжуваний період показників надійності. Надійність є інтегральною властивістю, яка, в залежності від призначення зразка і умов його використання, містить сукупність властивостей: безвідмовність, довговічність і ремонтопридатність. При цьому вирішальним фактором обрання надійності для рішення задач оцінювання деградації технічного стану ЗУ є її властивість змінюватися у часі в залежності від початкових властивостей зразка та умов експлуатації. При рішенні задачі було використано апріорну гіпотезу щодо сталості потоку відмов на етапі нормальної (ефективної) експлуатації системи. У статті викладено результати досліджень щодо можливості визначення терміну технічної придатності до використання засобів ураження із заданою достовірністю на основі моделі надійності з аргументом, що запізнюється.