ДЕЯКІ АСПЕКТИ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЯК НЕВІД’ЄМНОЇ СКЛАДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІЙСЬК - Станецький, А.І.; Агібалов, Ю.В. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2017)
В статті піднімається актуальна проблема впливу війн та збройних конфліктів на погіршення екології в районах театрів проведення бойових дій. Розглядаються питання щодо загрози виникнення екологічної катастрофи на території проведення Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Пропонуються додаткові напрями запобігання екологічній катастрофі шляхом залучення моніторингово-спостережних місій за участю міжнародних екологічних та природоохоронних організацій і представників сторін конфлікту.