ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТОВІРНОСТІ ПЕРЕДАЧІ ІНФОРМАЦІЇ ТА СЕРВІСНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ ВИСОКОШВИДКІСНИХ МЕРЕЖ ПРИ ЗАВАДАХ - Сєлюков, О.В.; Хмельницький, Ю.В.; Яковлєв, Д.П. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2018)
В статті розглянуто питання забезпечення достовірності передачі інформації та сервісних послуг для високошвидкісних мереж. У сучасних системах передачі інформації забезпечення заданих значень показників достовірності здійснюється за рахунок використання інформаційних технологій перетворення та кодування. Під час передачі даних такими каналами виникають значні труднощі, які пов’язані із впливом промислових та навмисних завад. Невизначеність щодо самої природи таких завад приводить до появи проблеми забезпечення достовірності інформації. Відомі методи адаптивного управління, які застосовуються для забезпечення необхідної достовірності передачі інформації на основі завадостійких систем, носять розрізнений характер. Аналіз властивостей високошвидкісних телекомунікаційних мереж які забезпечують необхідний рівень вимог до якості та достовірності каналів передачі даних показує, що дослідження принципів побудови систем передачі інформації по каналах із шумами та завадами, дослідження факторів, які призводять до невизначеностей під час забезпечення достовірності передачі інформації на сьогодні є актуальною та важливою проблемою. Тому дослідження технології та архітектура LTE, яка ґрунтується на розподілі функцій комутації та функцій надання послуг дозволить виконати впровадження сучасної інформаційної інфраструктури. Це надасть можливість користувачам отримувати всі види сервісних послуг із необхідною якістю, достовірністю та відповідною вартістю.