СИСТЕМА ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРСЬКИХ КАДРІВ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ РЕСПУБЛІКИ БОЛГАРІЯ - Черних, Ю.О.; Черних, О.Б. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2018)
У статті розглянуто досвід підготовки офіцерів для збройних сил республіки Болгарія. Проаналізовано модель побудови кар’єри офіцера, починаючи з присвоєння первинного офіцерського звання до присвоєння військового звання вищого офіцерського складу. Наведено відомості щодо існуючої мережі військових навчальних закладів для підготовки офіцерів тактичної, оперативно-тактичної та оперативно-стратегічної ланок військового управління сухопутних військ, військово-повітряних сил та військово-морських сил. Приведено вимоги для вступників до військових навчальних закладів різних ступенів підготовки. Означені варіанти організації підготовки офіцерів на первинні посади призначення. Визначено терміни підготовки військових фахівців на тактичному, оперативно-тактичному та оперативно-стратегічному рівнях. Проведено аналіз змісту підготовки офіцерських кадрів для різних видів збройних сил та різних рівнів військового управління. Зроблено висновок щодо якості підготовки офіцерських кадрів для збройних сил республіки Болгарії.