ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗЕНІТНИХ РАКЕТНИХ ВІЙСЬК - Барабаш O.V.; Опенько P.V.; Кіреєнко V.V. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2022)
У статті розглянуто стан та перспективи розвитку матеPріально-технічного забезпечення зенітних ракетних військ, визначено напрями подальшого розвитку щодо застосування інформаційних технологій інтелектуального забезпечення життєвого циклу військової Зазначається, що основним напрямком удосконалення має бути застосування інтелектуального забезпечення управління експлуатацією за технічним станом та відновленням військової продукції, що дозволить протягом життєвого циклу зразка озброєння та військової техніки з використанням прогнозованих показників його технічний стан, визначати періодичність і обсяги робіт з технічного обслуговування, ремонту та забезпечення їх військово-технічним майном. Наведена об’єктивна потреба щодо оснащення військ автоматизованою системою управління для динамічного аналізу і ефективного планування життєвого циклу техніки. Висвітлені переваги щодо формування парку рухомості на базі модульного принципу. Показано, що під час функціонування інтелектуальних систем, розв’язанні завдань забезпечення військової продукції, діє велика кількість обмежень, які необхідно враховувати під час її розробки. Запропоновані рекомендації щодо удосконалення матеріально-технічного забезпечення озброєння та військової техніки, розробки методології забезпечення більш високої якості життєвого циклу військової продукції та ефективного управління життєвим циклом, яке забезпечить досягнення максимальних показників експлуатаційної ефективності зазначених типів військової продукції. Розкрито теоретичні основи матеріально-технічного забезпечення з точки зору моделей їх життєвого циклу.