АРХІТЕКТУРА ТА ПРИНЦИП РОБОТИ ПАСИВНИХ ОПТИЧНИХ МЕРЕЖ (PON) - Красильников, С.Р.; Заморока, О.І.; Жиров, Б.Г. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті розглядаються нові принципи та підходи до проектування телекомунікаційних мереж “останньої милі” для забезпечення швидкої та якісної передачу даних. Описаний принцип роботи пасивних оптичних мереж та топології їх побудови. Також описані існуючі стандарти PON та наведений порівняльний аналіз технологій APON, EPON і GPON.