АНАЛІЗ ПРОГРАМНО-АЛГОРИТМІЧНИХ ЗАСОБІВ ПРОВЕДЕННЯ ОЦІНКИ НАДІЙНОСТІ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Бабій, І.М.; Лєнков, О.С.; Огнєвий, О.В. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті проведено аналіз програмно-алгоритмічних засобів проведення оцінки надійності програмного забезпечення (ПЗ), що дозволяє проводити розрахунок характеристик надійності ПЗ (таких як, час напрацювання до відмови, коефіцієнт готовності, ймовірність відмови. Розглядаються методи тестування, що дозволяють підвищити надійність ПЗ.Описані основні складові функціональної надійності програмних систем. Наведені результати експериментальних дослідженнь характеристик виявлення помилок в складних програмах. Визначені основниі фактори, що впливають на надійність ПЗ.Запропоновані способи забезпечення і підвищення надійності ПЗ.