ОСОБЛИВОСТІ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИНАХ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Стоянова-Коваль , С.С.; Попов , С.А.; Єфіменко , А.Є.; Сокур , Н.В.; Розмазнін , О.П. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2024)
У статті розглядається сучасний стан адміністративної діяльності у військових частинах України. Проаналізовано основні тенденції та виклики, які впливають на цю діяльність. На основі проведеного дослідження розроблено рекомендації щодо покращення адміністративної ефективності у військових частинах України в умовах сучасних викликів. Автори використовують комбінацію теоретичного аналізу та емпіричних даних для висвітлення ключових аспектів адміністративної діяльності, включаючи організаційну структуру, управління персоналом, логістику та комунікації. Стаття надає важливий внесок у розуміння того, як військові частини можуть ефективно адаптуватися до сучасних умов, забезпечуючи при цьому високий рівень готовності та оперативності. Розкрито завдання управління персоналом у військових організаційних структурах. Описано деякі елементи адміністративної діяльності у військових частинах такі як безпека за напрямами реалізації, що включає в себе комплекс заходів, спрямованих на захист військових частин та особового складу від зовнішніх і внутрішніх загроз; ефективність за певними критеріями, дотримання яких дозволить забезпечувати досягнення поставлених цілей вчасно, транспарентність для зниження рівня корупції через прозоре висвітлення інформації, що дасть змогу громадськості контролювати діяльність військових частин та запобігання різних порушень і зловживань. Відзначено, що автоматизація є важливим фактором, який впливає на адміністративну діяльність у військових частинах України. Застосування автоматизованих систем дасть змогу значно підвищити ефективність адміністративної діяльності, документообігу, забезпечуючи швидкий обмін інформацією, автоматизацію рутинних завдань та прийняття рішень на основі даних. Автоматизовані системи можуть допомогти військовим частинам поліпшити ефективність виконання таких завдань, як управління запасами, логістика та управління персоналом. Це може допомогти військовим частинам заощадити час і ресурси, а також підвищити точність і надійність своїх операцій. Висновки та рекомендації, представлені в статті, мають на меті сприяти розробці стратегій для підвищення адміністративної ефективності у військових частинах.