АНАЛІЗ ПІДГОТОВКИ ІНЖЕНЕРІВ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ТЕХНІЧНОГО ПРОФІЛЮ В УКРАЇНІ - Кравченко, О.І.; Віхтюк, М.П. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті розкриваються особливості підготовки майбутніх інженерів у вищих навчальних закладах технічного профілю. Проаналізовано особливості фахової підготовки майбутніх інженерів, визначено поняття - сучасний інженер, основні напрямки ефективної підготовки з метою сформованості конкурентоспроможного людського потенціалу для високотехнологічного та інноваційного розвитку України. Значна увага приділена основним проблемам, що заважають ефективності цієї роботи. Окреслено шляхи вирішення та застосування нових підходів до організації навчального процесу, обґрунтування педагогічних умов формування професійної якості майбутнього інженера. Виявлено місце і роль викладача в системі фахової підготовки інженерів.