МЕТОД ВИЯВЛЕННЯ ЗАГРОЗИ ПОШИРЕННЯ ЗАБОРОНЕНОЇ ДО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ В КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖАХ - Бойчук, В.О.; Юмашов, В.С. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті розглядаються комп’ютерні мережі (КМ), що знаходяться під впливом загрози поширення забороненої інформації. Досліджуються моделі загрози поширення цієї інформації і особливості комп’ютерних мереж. Наведено основні проблеми інформаційної безпеки, які актуальні для даного дослідження і алгоритм по якому здійснюється функціонування комп’ютерних мереж, що знаходяться під впливом загрози поширення забороненої інформації.. З бурхливим ростом числа користувачів КМ виникають проблеми інформаційної безпеки і захисту інформації в них. Аналіз цих проблем виявив, що існує маловивчена проблема забороненого контенту. Створення моделей і алгоритмів поширення загрози забороненої інформації – один з ключових підходів при вирішенні даного завдання.