ДОСЛІДЖЕННЯ І РЕОРГАНІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ ЦИФРОВОГО ОБ’ЄКТА ДІАГНОСТУВАННЯ НА ОСНОВІ ГРАФ-МОДЕЛІ - Гуменюк, М.О.; Мармолюк, В.В.; Чешун, В.М. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті описано принципи застосування граф-моделі для дослідження і реорганізації структури об’єкта діагностування в задачах тестопридатного синтезу цифрових схем. Структурну схему досліджуваного в якості об’єкта діагностування цифрового пристрою запропоновано представляти формалізованою граф-моделлю, для опису якої застосовуються елементи теорії множин, що дозволяє виявити проблемні в проведенні тестових випробувань шляхи передачі контрольованих сигналів і, через реорганізацію граф-моделі, визначити вимоги щодо внесення змін в структуру пристрою для збільшення його тестопридатності. Доведено, що збільшення тестопридатності цифрових схем може бути досягнуто при незначному збільшенні їх апаратної складності введенням додаткових комбінаційних складових.