ОСНОВНІ НАПРЯМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СИСТЕМИ ПІДГОТОВКИ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ (КАНДИДАТІВ НАУК) ДЛЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ВІДПОВІДНО ДО СУЧАСНИХ ВИМОГ - Черних, Ю.О.; Черних, О.Б. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2017)
У статті розглянуто досвід підготовки кандидатів наук для Збройних Сил України. Наведено основні нормативно-правові акти, що визначають порядок організації підготовки науково-педагогічних і наукових кадрів. Проведено аналіз існуючій мережі ад'юнктур, що створені у вищих військових навчальних закладах та наукових установах, а також переліку наукових спеціальностей, за якими здійснюється підготовка кандидатів наук в них. Проаналізовано показники укомплектованості посад науково-педагогічних і наукових кадрів у вищих військових навчальних закладах та наукових установах Збройних Сил України, особами, які мають наукову ступень. Запропоновано основні напрями трансформації системи підготовки докторів філософії (кандидатів наук) для Збройних Сил України відповідно до сучасних вимог.