АНАЛІЗ ЗАСОБІВ РОЗПІЗНАВАННЯ ПЕРЕМІЩЕННЯ РУХОМОГО ОБ'ЄКТУ В НАПРЯМКУ НА СЕЙСМІЧНИЙ ЗАСІБ ОХОРОНИ ПОЗИЦІЇ СПОСТЕРЕЖЕННЯ - Лисий, М.І.; Бабій, Ю.О. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2018)
Спостереження за ділянкою місцевості є однією з основних форм оперативно-службової і оперативно-бойової діяльності підрозділів охорони кордону. Основним принципом є забезпечення його неперервності у часі і просторі. Наслідком неефективного забезпечення ведення спостереження за місцевістю, рухомими об’єктами, охороною позиції та поста спостереження, беручи до уваги і фізіологічні особливості людини, і вплив навколишнього середовища, всі ці фактори можуть призвести не лише до пропуску правопорушника, а й виникнення загрози життю особовому складу наряду. Тому, в роботі розглянуто аналіз засобів призначених для розпізнавання переміщення рухомого об’єкту в напрямку на сейсмічний засіб охорони позиції спостереження при дії завад від джерела, розміщеного поруч з трьохкоординатним сейсмічним приймачем засобу охорони.