ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ НІМЕЧЧИНІ – АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД - Черних, Ю.О.; Черних, О.Б. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2018)
У статті розглянуто досвід підготовки військових фахівців для збройних сил Німеччині. Приведено вимоги для вступників до військових навчальних закладів різних ступенів підготовки. Означені варіанти організації підготовки офіцерів на первинні посади та основні “траєкторії” їх навчання. Проведено аналіз змісту підготовки офіцерських кадрів для різних видів збройних сил. Наведено відомості щодо існуючої мережі військових навчальних закладів для підготовки офіцерів тактичної та оперативно-тактичної ланок військового управління сухопутних військ, військово-повітряних сил та військово-морських сил. Визначено терміни підготовки військових фахівців на тактичному та оперативно-тактичному рівнях. Зроблено висновок щодо якості підготовки офіцерських кадрів для збройних сил Німеччині.