АНАЛІЗ ІСНУЮЧИХ МЕТОДІВ ДІАГНОСТУВАННЯ ТИПОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЗАМІНИ РАДІОЕЛЕКТРОННИХ ЗАСОБІВ ОЗБРОЄННЯ ТА ОБГРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРИ ЇХ ЗАСТОСУВАННІ - Глухов, С.І. (Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2016)
Стаття присвячена аналізу нових методів діагностування радіоелектронної техніки радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України та обгрунтуванню необхідності використання інформаційних технологій при їх застосуванні. В якості діагностичної інформації, отриманої в кожному з них, виступають різні діагностичні параметри, що вимагають обробки відповідно до методик, які будуть представлені надалі. Кожна з них у своїй основі матиме алгоритм, що дозволяє визначити технічний стан типових елементів заміни, з яких побудовані блоки радіоелектронної апаратури. Новизна алгоритмів визначатиметься не лише новим змістом завдання, але і врахуванням зміни значення діагностичного параметра протягом всього часу напрацювання на відмову радіоелектронних компонентів типових елементів заміни. Узагальнення методик стане методологією побудови інтелектуальних систем діагностування радіоелектронної техніки.